Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ [ΑΦΙΣΑ] - 
ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 1995 


"Η πόλη της Θεσσαλονίκης, για τον Γιώργο Κατσάγγελο, ο οποίος παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά με τίτλο "Θρησκευτικά" στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των λ Δημητρίων και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου), αποκαλύπτεται" μέσα από θέματα σχετικά με κοινωνικές ομάδες και τους ίδιους τους ανθρώπους της. Τα "θρησκευτικά" είναι μια οπτική καταγραφή της θρησκείας σε σχέση με την κοινωνία, μια καταγραφή του τρόπου με τον οποίο η θρησκεία, μέσα από τα λατρευτικά έθιμα και τελετές, διαμορφώνει την εικόνα της παρούσας κοινωνικής ζωής. Πάνω στο θέμα αυτό - το οποίο ο καλλιτέχνης αντιμετώπισε διεξοδικά - δούλεψε τρία χρόνια."  http://www.hyper.gr/makthes/951130/51130g01.html

- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Αστρολάβος - Δεξαμενή \ 1995
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, λ' ΔΗΜΗΤΡΙΑ \ 1995
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας, Mπρατισλά-βα, Σλοβακία \ Νοέμβριος 1996
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Chicago Cultural Centre, Σικάγο \ Μάρτιος 1997.
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Μουσείο Άντυ Γουόρχολ, Σλοβακία \ Ιούνιος 1997
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Iris Baum gallery, Σικάγο \ Απρίλιος 1997
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Kunsthalle, Recklinghausen \ 12 Ιουλίου 1998
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, Στοκχόλμη \ 8 Αυγούστου 1998
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Ουψάλα \ 9 Σεπτεμβρίου 1998
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Madison USA, Ιούλιος 1999
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, Βερολίνο, Ιούλιος 2000 
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Γκαλερί Robert Boss, Στουτγάρδη, Μάιος 2001
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Λονδίνο, Φεβρουάριος 2002

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ
Τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας του Γιώργου Κατσάγγελου, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με θέμα «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ- Πανηγύρια και Κουρμπάνια της Χαλκιδικής», θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2007 και ώρα 21.00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού.
   Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Δήμο Σταγείρων- Ακάνθου και την Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία Χαλκιδικής (ΙΛΕΧ). Το έργο του καλλιτέχνη παρουσιάζει ο Πρόεδρος της ΙΛΕΧ κ. Β.Πάππας. Η Έκθεση στην Ιερισσό θα διαρκέσει από 11 έως 29 Ιουλίου 2007 και αμέσως μετά θα περιοδεύσει σε άλλους Δήμους της Χαλκιδικής.
   Η Έκθεση μετά το επιτυχημένο ταξίδι της σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει στον τόπο δημιουργίας της. Ο καλλιτέχνης μέσα από την ευαισθησία και την υψηλή αισθητική που τον διακρίνει, αποκαλύπτει και αναδεικνύει με έναν μοναδικό τρόπο, οικείες και γνώριμες εικόνες της Χαλκιδικής.
   Ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής με την Έκθεση αυτή, όπως και με τις άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει, δίνει τη δυνατότητα στους Χαλκιδιώτες, να γνωρίσουν το πνεύμα και τη δημιουργία των απανταχού συμπατριωτών μας.


Βιογραφικό 
Ο Γεώργιος Κατσάγγελος σπούδασε φωτογραφία με υποτροφία, στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης. Δάσκαλος του ήταν ο Walter Rosenblum. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Διετέλεσε Πρόεδρος του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από το 1996-19998 και Διευθυντής του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το 2002 έως το 2005. Από το Σεπτέμβριο του 2006 είναι Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.