Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019


Έχουμε δύο γεγονότα της επικαιρότητας:
✓ Τουρκία - Συρία
✓ Επίσκεψη Βαρθολομαίου στο Άγιο Όρος

Η Ελληνορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία άρα η Ελλάδα και ο Ελληνισμός στο σύνολο του δείχνει να έχει τον ρόλο των Κούρδων στην Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Βάλετε πανταχόθεν ...

✓ Οι Αμερικανοί προκρίνουν Χριστιανικές σχισματικές εκκλησίες τύπου Μάρτυρες του Ιεχωβά, Ευαγγελιστές και Πάστορες
✓ Οι Ευρωπαΐοι είναι ή Παπικό Πρωτείο ή Διαμαρτυρόμενοι σε αυτό ή ο Θεός σώζει τη Βασίλισσα
✓ Οι Ρώσοι θέλουν να είναι οι επικυρίαρχοι στην Ορθόδοξη εκκλησία
✓ Οι Εβραίοι θέλουν μια καθαρότητα
✓ Και οι Μουσουλμάνοι με τον Ιμάμη δείχνουν το βολικό αντίπαλο δέος στους ... Μη προσκυνημένους αφού πάντα υπάρχουν με λογική Μπούργκα, Τζιχάντ, o Αλλάχ είναι μεγάλος και τα ουρί του Παραδείσου πάντα περιμένουν τον Μάρτυρα.

Στην Ελλάδα οι πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, είτε λέγονται Τσίπρας ή Μητσοτάκης ή Σημίτης έχουν στο προσκήνιο ανθρώπους όπως ο Ταχιάος ...
Και γιατί λέω Ταχιάος διότι με την χρήση εν συντομία του ονόματος του (ας με συγχωρέση) θέλω να περιγράψω όλη την κωμικοτραγική κατάσταση για αλλαγή σε ότι βγάζει την Ελληνική Θρησκευτικότητα και ακρωτηριασμό σε ότι μπορεί να είναι Ελληνική Παράδοση σκεφτόμενος ότι διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία ανακοίνωσε αυθαίρετα ότι ο σταθμός “Ευαγγελισμός” θα μετονομαστεί σε “Παύλος Μπακογιάννης” και ο σταθμός “Άγιος Δημήτριος” σε “Αλέκος Παναγούλης”

Είναι αυτή η ίδια επιμονή (+ €) που θέλει οπωσδήποτε Στάση Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη με καταστροφή των Αρχαίων ενώ πολύ κοντά είναι η Στάση Αγίας Σοφίας και η Στάση Βαρδάρη.
Πως θα ζήσει η Θεσσαλονίκη χωρίς Βενιζέλο;

Η Ελλάδας πχ με το "Σκάνδαλο Βατοπεδίου" έβαλε σε αμφισβητήση την εκκλησιαστική περιουσία, μια εκκλησιαστική περιουσία που όμως μυρίζει ελληνικότητα στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία των Ιεροσολύμων, Αλεξάνδρειας, Κωνσταντινουπόλεως και Αντιοχείας.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος έγινε μνημείο σε ακτή της Χαλκιδικής όταν μυστηριώδος έπεσε το Σινούκ που επέβαινε.
Καθαιρέθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος που είχε επιδείξει αξιόλογο έργο προς την εξωστρέφεια της εκεί Ελληνορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.
Στο δε Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν θεωρώ ασήμαντο γεγονός την εξαφάνιση μέσω απαγωγής των δραστήριων Μητροπολιτών Παύλου & Ιμπραχήμ λίγο πριν ξεκινήσουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά στην Συρία με την εισβολή Τζιχαντιστών και τώρα των Τούρκων.

Αυτά όλα δεν είναι απλά τυχαία αλλά ενισχύονται όταν βλέπεις εμμονή για ανδριάντα και ονοματοδοσίες σύγχρονων πολιτικών που δεν τους έχει κρίνει η Ιστορία.
Ανδριάντας του Παπανδρέου, του Καραμανλή, του Μητσοτάκη και όχι του ... Περικλή, Αισχύλου, Αριστοφάνη κλπ !!!
Εδώ συζητάμε για ... Οδό Ζακ ενώ δεν υπάρχει πχ δρόμος που να λέγεται Διογένης ο Κυνικός.

Η Ελλάδα βιώνει μια πρωτοφανή παρακμή, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών εκλείπουν και το όχημα που εδώ και 2000 χρόνια που ήταν η Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία καταρρέει αργά αλλά σταθερά.

Ο Ελληνισμός πτώχευσε πρώτα πολιτισμικά και μετά οικονομικά.

Τα βασικά συστατικά της Ελληνικής παραδοσιακής Κοινωνίας που συνοψίζονται στο τρίπτυχο:
Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια,
βάλλονται καθημερινά με στόχο την εξάλειψη τους.
Αντηχούν ως ερινύες πλέον τα λόγια του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα:
"Πρέπει να φυλάξετε τὴν πίστη σας καὶ νὰ τὴν στερεώσετε, διότι, ὅταν ἐπιάσαμε τὰ ἄρματα, εἴπαμε πρῶτα ὑπὲρ πίστεως καὶ ἔπειτα ὑπὲρ πατρίδος. Ὅλα τὰ ἔθνη τοῦ κόσμου ἔχουν καὶ φυλάττουν μία Θρησκεία. Καὶ αὐτοί, οἱ Ἑβραῖοι, οἱ ὁποῖοι κατατρέχοντο καὶ μισοῦντο καὶ ἀπὸ ὅλα τὰ ἔθνη, μένουν σταθεροὶ εἰς τὴν πίστη τους." http://users.uoa.gr/~nektar/history/3contemporary/kolokotronis_pnyka.htm

Πιο πριν σωστά θα μου πείτε ήταν το Αρχαιοελληνικό Πνεύμα μέσα από το Δωδεκάθεο, τον Πολιτισμό, κλπ ...

Σήμερα όμως τι;

ΥΓ πολύ φοβάμαι ότι και στους κύκλους της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στον Ελλαδικό χώρο το πρόβλημα θα εξαντληθεί αν πατάξουνε και την Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου όπως κάνουνε τα τελευταία χρόνια με την Ιερά Μονή Εσφιγμένου.